Новини

Шановні контрагенти!

Дякуємо Вас за співпрацю з нашою компанією ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС.

Хочемо повідомити Вас про зміни в природоохоронному законодавстві України.

Новий Закон України «Про управління відходами» передбачає зміну виду господарської діяльності у сфері управління  небезпечними відходами.

Раніше вид господарської діяльності називався: «поводження з небезпечними відходами» , а зараз — « управління небезпечними відходами».

Згідно Постанові КМУ від 20 жовтня 2023 р. №1102 встановлено класифікація відходів.

Класифікація здійснюється відповідно до Національного переліку відходів. Кожна позиція Національного переліку відходів складається з коду відходів і назви відходів українською мовою. Код відходів складається з 6 цифр: 1) перші дві цифри визначають групу відходів; 2) другі дві цифри визначають підгрупу відходів; 3) останні дві цифри визначають вид відходів у межах підгрупи.

Коди відходів поділяються на:

  • Коди без позначення символом «*» — ідентифікують відходи, що не є небезпечними;
  • Коди, позначені символом «*» — ідентифікують небезпечні відходи.
  • Дзеркальні коди  — два коди для одного і того самого виду відходів, де один із них, позначений символом «*», визначаються як дзеркальний небезпечний, інший код, не позначений символом «*», визначається як дзеркальний, що не є небезпечними.

Національний перелік відходів складається із 20 груп відходів (ознайомитись з порядком класифікації відходів можна на сайті  zakon.rada.gov.ua).

Дорогі друзі і колеги! Раді повідомити Вам гарну новину.

ТОВ «ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС» отримав ліцензію на здійснення операцій з управління небезпечними відходами на комплекс операцій із збирання та оброблення небезпечних відходів.

Пройшовши всі етапи перевірки, наша компанія знову довела, що маємо право називати себе однією з найкращих компаній в галузі управління відходами. Після проходження складного процесу перевірки, ми стали кращими.

Наша матеріально-технічна база, наше сучасне обладнання, що дозволяє надавати послуги з управління небезпечними відходами: комплекс операцій зі збирання та оброблення небезпечних відходів та оброблення відходів що не є небезпечними (не створюючи при цьому загрози навколишньому середовищу) відповідає всім нормам які закріплені в Законі України «Про управління відходами», а також вимогам до європейських стандартів.

Ми вдячні нашим контрагентам за весь час, що залишалися з нами.

Ми раді вітати нових клієнтів в нашій сім’ї.

ТОВ «ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС» продовжує працювати по всій Україні.

Наші менеджери готові надати повну консультацію по всіх Ваших питаннях.

 

 

 

 

Теплова енергія

Спалювання відходів або отримання теплової енергії.

А Ви знали що ТОВ «ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС» не тільки утилізує небезпечні відходи, а й виробляє теплову енергію в процесі спалюванні відходів  за допомогою газогенераторної печі?

Спочатку дамо визначення «Що таке теплова енергія».

Це визначення можна прочитати в ст.1 Закону України «Про теплопостачання»: теплова енергія — товарна продукція, що виробляється на об’єктах сфери теплопостачання для опалення, підігріву питної води, інших господарських і технологічних потреб споживачів, призначена для купівлі-продажу.

Якщо вдатися до фізики то Тепло́ або Теплова́ ене́ргія — енергія руху атомівмолекул або інших частинок, з яких складається тіло. Теплова енергія може виділятися завдяки хімічним реакціям (горіння), ядерним реакціям (ядерний розпад і синтез), механічним взаємодіям (тертя). Тепло може передаватися між тілами за допомогою теплопровідності, конвекції або випромінювання.

Для виготовлення теплової енергії та її транспортування компанія повинна мати спеціальне комплексне обладнання та ліцензію.

ТОВ «ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС» має ліцензію на виробництво та постачання теплової енергії.

 28 травня 2015 року Компанія ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС  отримала ліцензію на виробництво теплової енергії № АЕ642553.

11 березня 2015 року ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС  отримала ліцензію на постачання теплової енергії №АЕ 295607.

Згідно з статтею 21 Закону України «Про ліцензування видів господарської діяльності» ліцензії які є чинними на день набрання чинності цим Законом та мали обмежений термін дії,є безстроковими і можуть бути, за заявою ліцензіата, переоформлені відповідним органом ліцензування. Тобто ліцензія яка видана ТОВ «ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС» АЕ №295607 , № АЕ642553 з виробництва та постачання теплової енергії є безстроковою.

 Стаття 1 Закону України «Про теплопостачання» дає визначення що таке виробництво теплової енергії.

Виробництво теплової енергії — господарська діяльність, пов’язана з перетворенням енергетичних ресурсів будь-якого походження, у тому числі альтернативних джерел енергії, на теплову енергію за допомогою технічних засобів з метою її продажу на підставі договору.

ТОВ «ТАРКОМ ЕКОСЕРВІС» є таким виробником теплової енергії  й виробляє її таким чином — теплова енергія виробляється внаслідок спалення відходів,методом високотемпературного спалювання. В процесі цього спалювання гази потрапляють до водогрійного котла, де їх теплова енергія відбирається водою, яка циркулює в котлі, та передається споживачам теплової енергії. В залежності від пори року та потреб споживача енергія може передаватися в систему охолодження. ТОВ «ТАРКОМ ЕКОСЕРІВС» постачає теплову енергію  сільськогосподарським підприємствам.

Спалення відходів і перероблення їх у теплову енергію відносять до  нетрадиційних, у тому числі енергії сонця, вітру, біогазу, геотермальних вод.

Отже маємо дві позитивні дії одночасно: безпечне поводження з небезпечними відходами та вироблення теплової енергії!

Екологічно та корисно!